'Büttner krijgt uitweg voorgeschoteld: Nederlandse back van '4 miljoen' begeerd'

'Büttner krijgt uitweg voorgeschoteld: Nederlandse back van '4 miljoen' begeerd'

19-06-2016 12:10
1

RSC Anderlecht haalde afgelopen winter Alexander Büttner in huis om het wegvallen van de geblesseerde Ivan Obradovic op te vangen. De Nederlander startte goed, maar zakte al snel weer weg. De Belgen zijn niet van plan de hoge aankoopoptie te lichten, maar misschien blijft de linksachter alsnog in België.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat Standard Luik interesse heeft getoond in Büttner. De Rouches zijn op zoek naar verdedigende versterking en zien wel wat in de linkerflankverdediger, die nog steeds eigendom is van het Russische Dinamo Moskou. Daar heeft hij echter geen toekomst meer en de club wil een oplossing voor hem vinden.

Büttner brak door bij Vitesse, waarna Manchester United hem in 2012 binnenhaalde. In de Premier League kon de aanvallende linksachter zich maar moeilijk doorbreken en na twee jaar verkaste hij naar Dinamo Moskou. Die club wilde flink bezuinigen, zette de nodige grootverdieners op straat en besloot Büttner te verhuren. Naar verluidt kwam Dinamo met Anderlecht een aankoopoptie van vier miljoen euro overeen. Of Standard ook een dergelijk bedrag moet betalen, is niet bekend.