'Twente verlost van peperdure 'Ghanese Yaya Touré': opvallend avontuur'

'Twente verlost van peperdure 'Ghanese Yaya Touré': opvallend avontuur'

20-06-2016 08:27
9

FC Twente is verlost van Mustapha Yahaya, als we Football Gibraltar mogen geloven. De peperdure middenvelder stapt naar verluidt over naar Europa FC uit Gibraltar en daarmee komt er een einde aan zijn tijdperk in Enschede.

Twente nam de speler in 2012 over van Pro Consult Sports Academy, maar Yahaya kon nooit imponeren. De Ghanees kreeg een vorstelijk salaris en was dan ook een probleemgeval in de financiële huishouding van de toch al noodlijdende Tukkers. Yahaya werd de 'Ghanese Yaya Touré' genoemd, maar kon de verwachtingen nimmer inlossen in Enschede.

De speler in kwestie speelde voor Jong FC Twente en had een contract tot medio 2017, dat nu waarschijnlijk ontbonden wordt. Zodoende kan Twente weer een flink bedrag van de loonlijst schrappen en dat is hard nodig bij de gezondmaking van de club. De verwachting is dat Yahaya gratis overstapt naar Europa FC. Opvallend is dat zijn nieuwe club vorige maand met 1-16 won van Britannia XI, in de hoogste klasse van Gibraltar. Dergelijke uitslagen komen vaker voor in die competitie.