In het kort: spits traint mee bij FC Twente, De Graafschap verlengt contract

In het kort: spits traint mee bij FC Twente, De Graafschap verlengt contract

21-06-2016 19:30
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Gouriye traint mee bij FC Twente
Ninos Gouriye traint mee met FC Twente. De aanvaller is op zoek naar een nieuwe club, maar zal tot hij die gevonden heeft zijn conditie op peil houden in Enschede. Gouriye doet dat bij het eerste elftal, meldt TC/Tubantia. Het is niet duidelijk of hij in aanmerking komt voor een contract bij FC Twente. Gouriye speelde in het verleden onder meer Twente, Heracles Almelo, ADO Den Haag en Excelsior.

De Graafschap verlengt met back
De Graafschap heeft het contract met Nathaniel Will met één seizoen verlengd. De rechtsback speelde al 79 officiële wedstrijden voor de Eredivisie-degradant. Volgens De Graafschap kent Will 'de club inmiddels goed en weet hij precies wat er bij De Graafschap gevraagd wordt'.

UEFA beboet Hongarije
Hongarije heeft een boete van 65.000 euro gekregen van de UEFA voor de ongeregeldheden tijdens de EK-wedstrijd tegen IJsland. Voor aanvang van het duel waren er opstootjes en vechtpartijen op de tribunes, omdat bepaalde supportersgroepen bij elkaar wilden zitten. Fans probeerden de hekken over te klimmen en raakten slags met stewards.

Nieuwe EK-bal voor knock-outfase
Adidas heeft een nieuwe bal gepresenteerd voor de knock-outfase van het EK: de Fracas. Onbekend is of het kiezen van een nieuwe voetbal te maken heeft met de huidige bal, waar de nodige kritiek op is. Tijdens het duel tussen Zwitserland en Frankrijk (0-0) gebeurde iets wat zelden gebeurd: bal lek. Naast de bal kwamen ook de shirts van Zwitserland niet ongeschonden uit het duel. Er zijn echter nog geen nieuwe shirts gepresenteerd bij de Zwitsers.

Shock voor Duitse ploeg na gevonden bagage
Even schrikken geblazen voor Duitsland maandagavond. Het hotel van de Duitsers, die in Parijs verblijven, werd tijdelijk ontruimd nadat er verdachte bagage werd gevonden. Onbekend was van wie de bagage was, waardoor er hulpdiensten werden ingeschakeld. Volgens een woordvoerder van het Duitse elftal ging het echter om een routinecontrole. De spelers moesten bij terugkomst tijdelijk wachten om het hotel in te mogen. Dinsdag speelt Duitsland tegen Noord-Ierland haar laatste groepsduel.

Bondscoach Brazilië past voor Olympische Spelen
De Braziliaanse bondscoach Adenor Leonardo Bacchi (bijnaam Tite), opvolger van de ontslagen Carlos Dunga, laat de Olympische Spelen aan zich voorbij gaan. De keuzeheer wil zich volledig richten op de kwalificatie voor het WK van 2018. De vijfvoudig wereldkampioen staat er na de dramatische uitschakeling in de Copa America niet best voor en moet alles op alles zetten om aanwezig te zijn op het volgende eindtoernooi. Tijdens de Spelen staat de ploeg onder leiding van Rogério Micale.

'Falende' bondscoach Oekraïne stopt na EK
Mykhailo Fomenko stopt ermee bij Oekraïne. Dat heeft de bondscoach in aanloop naar het laatste EK-groepsduel met Polen aangekondigd. Hij ziet in zijn assistent Andrei Shevchenko een uitstekende opvolger. Fomenko beschouwt het als zijn verantwoordelijkheid dat het EK al na twee wedstrijden ten einde is. "Wat heeft het voor zin om door te gaan, als je hebt gefaald. Ik heb volledig verkeerd gehandeld in die situatie", zegt Fomenko zelf tegenover nationale tv.