Update: Roma strikt na opgebloeide El Shaarawy ook Slowaaks international

Update: Roma strikt na opgebloeide El Shaarawy ook Slowaaks international

Gepubliceerd: dinsdag 21 juni 2016 om 23:05di 21-06-2016 om 23:05

AS Roma heeft de optie om Stephan El Shaarawy te kopen gelicht. Dat heeft de Italiaanse club dinsdag bevestigd. De aanvaller komt over van AC Milan.

El Shaarawy speelde sinds januari al op huurbasis voor de Romeinen en kon voor dertien miljoen euro definitief worden overgenomen van Milan. Roma heeft besloten van die mogelijkheid gebruik te maken. Net voor het verstrijken van de deadline, dinsdagavond om tien uur, kwam de club tot het besluit.

Het is niet duidelijk of Roma ook de volle dertien miljoen voor El Shaarawy betaalt. De club heeft de afgelopen dagen geprobeerd korting te krijgen en andere spelers in de transfer te betrekken. Milan heeft tot dusver gewoon bekendgemaakt dat Roma de optie in het huurcontract heeft gelicht en dat El Shaarawy derhalve is verkocht. De aanvaller scoorde in het afgelopen half jaar acht keer in zestien wedstrijden voor Roma.

Update 23.05 uur: AS Roma toont zich dinsdag uitermate productief op de transfermarkt. In navolging van El Shaarawy werd ook Norbert Gyomber vastgelegd. De Slowaakse international (23) wordt voor 1,5 miljoen euro overgenomen van Catania. Net als El Shaarawy speelde de centrale verdediger al op huurbasis voor de Romeinen, die nu gebruik maken van de optie tot koop.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws