Real Madrid komt met persbericht: Spaanse EK-uitblinker wordt teruggekocht

Real Madrid komt met persbericht: Spaanse EK-uitblinker wordt teruggekocht

Gepubliceerd: dinsdag 21 juni 2016 om 18:47di 21-06-2016 om 18:47

Real Madrid heeft bevestigd dat Alvaro Morata terugkeert naar de Spaanse hoofdstad. De club heeft de optie in de overeenkomst met Juventus, die het mogelijk maakt om de spits voor dertig miljoen euro terug te kopen, gelicht. 

Morata werd twee seizoenen geleden door Real Madrid verkocht aan Juventus. In die overeenkomst werd opgenomen dat de Spaanse club de spits voor dertig miljoen euro mag terugkopen. Lang deden geruchten de ronde dat Real Madrid die optie wilde lichten, om hem vervolgens voor meer geld aan een Premier League-club te verkopen.

In het persbericht dat Real Madrid dinsdagavond naar buiten bracht valt echter te lezen dat Morata zich tijdens de voorbereiding gewoon zal aansluiten bij de ploeg van coach Zinedine Zidane. Mogelijk dat de Spaanse spits, die tijdens de tweede groepswedstrijd van Spanje op het EK tegen Turkije twee keer scoorde, aan het einde van de voorbereiding alsnog wordt verkocht, maar Morata lijkt in Madrid in ieder geval een kans te krijgen.

Afgelopen seizoen maakte de aanvaller zeven doelpunten voor Juventus in 34 Serie A-wedstrijden. Het jaar daarvoor was hij acht keer trefzeker in de Italiaanse competitie. Voor Real Madrid maakte hij in het seizoen 2010/11 zijn debuut in de Primera Division. In zijn laatste jaar voor zijn overgang naar Juventus, in het seizoen 2013/14, scoorde hij acht keer voor de Madrilenen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws