Overstap naar PSV uitgesloten: Nederlandse competitie is zwakker dan onze

Overstap naar PSV uitgesloten: "Nederlandse competitie is zwakker dan onze"

22-06-2016 16:33
24

De toekomst van Jordan Lukaku ligt meer dan waarschijnlijk niet bij KV Oostende. De linksachter aast op een transfer naar het buitenland. De Eredivisie lijkt in ieder geval niet zijn bestemming te worden.

Lukaku is momenteel met de Rode Duivels aanwezig op het EK in Frankrijk. Een terugkeer naar Oostende zit er niet in. De Belgen rekenen op een vertrek van de linksachter. Er is interesse uit Frankrijk (Lille), Duitsland, Engeland (Watford) en Turkije (Galatasaray). Ook PSV werd genoemd, al heeft niemand van de Eindhovense club zijn naam laten vallen. Alleen journalisten speculeerden.

Op voorhand lijkt een transfer al uitgesloten. "Wat kan hij daar nog leren? De Nederlandse competitie is zwakker dan de onze", zegt technisch manager Luc Devroe in Sport/Voetbalmagazine. De jonge linksachter lijkt klaar voor een stap hogerop. Bij Oostende was hij dit seizoen één van de grote uitblinkers. Hij kwam 34 keer in actie. Daarin maakte hij drie goals en was hij goed voor zeven assists. Hij speelde tot op heden geen EK-duel.