LIVE-discussie: Ronaldo kan revanche nemen en Portugal aan groepswinst helpen

LIVE-discussie: Ronaldo kan revanche nemen en Portugal aan groepswinst helpen

22-06-2016 17:00
19

De groepsfase van het EK in Frankrijk zit er bijna op, maar in Groep F is het nog razend spannend. Alleen Hongarije lijkt zeker van de volgende ronde, omdat Portugal, Oostenrijk en IJsland óók nog door kunnen stoten naar de achtste finales.

Hongarije wordt sowieso derde in de poule en zal zich als één van de beste nummers drie melden in de knock-outfase. Portugal moet er met Cristiano Ronaldo als basisspeler alles uit persen om eerste te worden in de poule. Dat mag gebeuren in een onderling duel met de Hongaren, die al vier punten hebben bemachtigd in de voorgaande twee duels.

De andere confrontatie gaat tussen Oostenrijk en IJsland. Ook daar staat plaatsing voor de achtste finales op de rol. Oostenrijk behaalde tot op heden één punt (tegen Portugal), terwijl IJsland tegen zowel Hongarije als Portugal gelijkspeelde.

Opstellingen

Hongarije: Kiraly; Lang, Juhasz, Guzmics, Korhut; Pinter, Elek; Lovrencsics, Gera, Dzsudzsak; Szalai.

Portugal: Rui Patricio; Vieirinha, Pepe, Carvalho, Eliseu; William Carvalho, Moutinho, João Mario, Andre Gomes; Nani en Ronaldo.

-

Oostenrijk: Almer; Fuchs, Prödl, Hinteregger, Dragović; Ilsanker, Baumgartlinger; Arnautović, Alaba, Klein; Sabitzer.

IJsland: Halldorsson; Saevarsson, Arnason, Sigurdsson, Skulason; Gudmundsson, Gunnarsson, Sigurdsson, Bjarnason; Bodvarsson en Sigthorsson.