België bedankt Zlatan voor bewezen diensten: 'Feliciteerde hem met zijn carrière'

België bedankt Zlatan voor bewezen diensten: 'Feliciteerde hem met zijn carrière'

23-06-2016 09:54
5

België zorgde er woensdagavond hoogstpersoonlijk voor dat de interlandcarrière van Zlatan Ibrahimovic tot een einde kwam. Bondscoach Marc Wilmots wil de Zweed graag bedanken.

"Ibrahimovic is een grote meneer die afscheid nam", vertelde de Belg na afloop, geciteerd door Voetbal International. "Ik feliciteerde hem met zijn carrière. We moeten appreciëren wat hij gedaan heeft voor Zweden."

De Zweedse superster deed België nog bijna pijn, maar zijn treffer werd bij een 0-0 stand afgekeurd. "We hadden het moeilijk in verdedigend opzicht, want we moesten man op man verdedigen. Dat kwam omdat Ibrahimovic zich voortdurend liet uitzakken. Dat is spelintelligentie", aldus Wilmots. 

In de achtste finale treft België Hongarije. Indien de Rode Duivels die ronde overleven, is Noord-Ierland of Wales de volgende opponent. Ligt de weg naar de finale open voor de Belgen? "We zullen zien tot waar we komen", aldus Eden Hazard. "We zullen een grote match moeten spelen om ons te kwalificeren voor de kwartfinale. Als we de finale halen, is het goed geweest, maar de grote teams winnen niet altijd. Er zijn geen makkelijke wedstrijden meer."