Boymans vertrekt: 'Niet club waar je in jeugd van droomt, maar ken mijn plafond'

Boymans vertrekt: 'Niet club waar je in jeugd van droomt, maar ken mijn plafond'

Gepubliceerd: vrijdag 24 juni 2016 om 11:05vr 24-06-2016 om 11:05

Ruud Boymans heeft zijn transfer naar Dubai te pakken. De spits heeft alle formaliteiten rond zijn overstap naar Al Shabab afgerond en is nu officieel speler van de club waar trainer Fred Rutten werkzaam is.

De 27-jarige Boymans komt over van FC Utrecht en tekent een contract voor drie seizoenen in Dubai. Daarmee komt een grote wens voor hem in vervulling. "Al Shabab is niet de club waar je in je jeugd van droomt in bijvoorbeeld Duitsland of Engeland, maar dat had ik al uit mijn hoofd gezet", zegt de spits op de website van zijn management Soccer Vision.

"Ik ben al wat ouder en dan weet je wel waar je plafond ligt. Ik merkte het laatste jaar, anderhalf jaar wel dat een buitenlands avontuur in mijn hoofd begon te spelen. Ik ben een avonturier en ik ben geïnteresseerd in andere culturen." Ook de aanwezigheid van Rutten en het financiële aspect speelde een grote rol in de keuze van Boymans.

"Financieel is het ook een heel goede stap, daar wil ik niet omheen draaien. Ik vind het op zich best lastig om FC Utrecht te verlaten, want ik heb er een goede tijd gehad. Ik had nog een doorlopend contract, dus Al Shabab moest een transfersom betalen. Nu is er sprake van een win-win situatie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Begrijpelijke keuze van Boymans?

(2869 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws