Update: Southampton maakt het officieel: talentvolle aanvaller vastgelegd

Update: Southampton maakt het officieel: talentvolle aanvaller vastgelegd

25-06-2016 19:00
4

Southampton krijgt binnenkort waarschijnlijk de beschikking over Nathan Redmond. De aanvallende middenvelder komt voor een miljoenenbedrag over van Norwich City, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde. 

Verschillende Engelse media melden dat Southampton 13,5 miljoen euro betaalt voor Redmond, die een goed seizoen achter de rug heeft bij Norwich. Het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports weet dat de middenvelder zaterdag een medische keuring ondergaat bij de voormalige club van de naar Everton vertrokken Ronald Koeman.

Redmond wordt bij Southampton zeer waarschijnlijk de opvolger van Sadio Mané. De voormalige speler van Red Bull Salzburg wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Liverpool. Eerder deze transferperiode verloor Southampton ook al Victor Wanyama. De middenvelder tekende onlangs een contract bij Tottenham Hotspur. 

De 22-jarige Redmond speelde in het verleden eerder voor Birmingham City en mag zich ook al een tijdje Engelse jeugdinternational noemen. 

Update 19:00: Southampton heeft bevestigd dat Nathan Redmond is vastgelegd. De aanvallende middenvelder heeft een contract voor vijf seizoenen ondertekend bij de voormalige club van Ronald Koeman.