Frans goudhaantje krijgt déjà vu: Het voelt als afgelopen jaar met Atlético

Frans goudhaantje krijgt déjà vu: "Het voelt als afgelopen jaar met Atlético"

26-06-2016 18:18
1

Antoine Griezmann was zondagmiddag de grote man aan de kant van Frankrijk, dat zich tegen Ierland verzekerde van een plek in de kwartfinales van het EK in eigen land. De aanvaller van Atlético Madrid redde de Franse equipe eigenhandig van een zeperd tegen Ierland door twee keer te scoren: 2-1.

Frankrijk begon zeer slecht aan het duel, en keek na twee minuten speeltijd tegen een achterstand aan. "De eerste periode van de wedstrijd was erg slecht. In de rust hebben we gepraat met de coach en spelers en wat dingen aangepast", vertelde Griezmann na afloop, geciteerd door l'Equipe.

De Franse ploeg besliste tot dusver elke EK-wedstrijd pas in de tweede helft. Voor Griezmann een bekend fenomeen, na het afgelopen seizoen met zijn club. "Voor mij voelt het als het afgelopen jaar met Atlético Madrid, toen wonnen we bijna elke wedstrijd met één doelpunt verschil. Ik dacht dat het met de Franse ploeg anders zou zijn, maar het is vergelijkbaar."

Het goudhaantje is tevreden met de winst, maar beseft dat er nog zwaardere tegenstanders op het programma staan. "Ik ben blij dat we de kwartfinale gehaald hebben, maar het moet beter. Na rust zag je vandaag al een ander Frankrijk", besluit de aanvaller.