Update: Willem II doet verzoek aan Chelsea: 'Willen hem graag meenemen'

Update: Willem II doet verzoek aan Chelsea: 'Willen hem graag meenemen'

02-07-2016 22:09
7

Kyle Scott wordt mogelijk niet de nieuwste aanwinst van Willem II. De Chelsea-speler zou volgens coach Erwin van de Looi niet de speler zijn waar de Tilburgers naar op zoek zijn.

Dat meldt Voetbal International. Scott zou een goede indruk maken in de twee afgewerkte oefenwedstrijden tegen RKDSV (0-18) en Uno Animo (0-4), maar is als aanvallende middenvelder momenteel niet waar Willem II naar op zoek zou zijn. De Tilburgers willen graag nog een echte buitenspeler toevoegen aan de selectie van Van de Looi.

Zaterdag mag de achttienjarige Scott zich nog een keer laten zien in het oefenduel met FC Oss, waarna een definitieve beslissing zal worden genomen over de Chelsea-speler. Volgens het weekblad is Willem II, naast een vleugelspeler, ook nog op zoek naar een speler die de defensie van extra kwaliteit kan voorzien. 

Update 13.33: Willem II heeft woendsdag in een statement op de clubsite gereageerd op het 'voortijdige einde' van de stage Kyle Scott. Dat klopt niet, stelt de Tilburgse club. Scott krijgt tot en met de wedstrijd van zaterdag tegen FC Oss de kans om zich in de kijker te spelen, zoals al wel werd vermeld. "We geven Kyle een eerlijke kans om zich te bewijzen en we evalueren zijn trainingsstage in het weekend", zegt trainer Erwin van de Looi.

Update 2/7 22.09: Willem II wil de stage van Scott in Tilburg graag verlengen. "Als Chelsea akkoord gaat, nemen we Kyle maandag graag mee naar Oisterwijk waar we een trainingskamp beleggen", aldus trainer Erwin van de Looi in gesprek met het Brabants Dagblad. Scott was zaterdag trefzeker tijdens een oefenduel met FC Oss (1-1).