Arsenal verrast met officiële komst van 21-jarige spits naar Londen

Arsenal verrast met officiële komst van 21-jarige spits naar Londen

03-07-2016 12:15
8

Arsenal heeft zondag een verrassende slag geslagen op de Aziatische transfermarkt. Takuma Asano, een 21-jarige spits van Sanfrecce Hiroshima, komt per direct naar Noord-Londen.

Arsenal bevestigt de komst van Asano zondag via de officiële kanalen. Als de medische keuring geen onverwachte problemen aan het licht brengt, tekent het Japanse talent een meerjarig contract in het Emirates Stadium. "Takuma is een talentvolle, jonge spits, waarvan we in de toekomst veel verwachten", legt manager Arsène Wenger uit op de Arsenal-website.

De Londense club meldt dat Asano in de belangstelling van meerdere clubs stond. In augustus 2015 maakte hij zijn debuut in de nationale ploeg van Japan en sindsdien kwam hij nog vier keer in actie. Verwacht wordt dat hij deel uitmaakt van de selectie van Japan voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Bij Sanfrecce Hiroshima was Asano, die afgelopen seizoen werd uitgeroepen tot talent van het jaar in de Japanse J-League, in totaal goed voor elf doelpunten in 56 optredens.