Real, Barça en Valencia krijgen illegale staatssteun en moeten miljoenen betalen

Real, Barça en Valencia krijgen illegale staatssteun en moeten miljoenen betalen

04-07-2016 13:45
7

Real Madrid en FC Barcelona heeft in tegenstelling tot de vrijgesproken clubs PSV, NEC, Willem II, FC Den Bosch en MVV volgens de Europese Commissie wél illegale staatssteun ontvangen. De twee Spaanse topclubs moeten een behoorlijk bedrag terugstorten op de bankrekening van de staat.

Real Madrid moet 18,4 miljoen euro terugbetalen aan de staat, omdat het onder meer grond verkocht voor een te hoge prijs. Valencia, dat afgelopen seizoen twaalfde eindigde in Spanje, moet maar liefst 20,4 miljoen euro terugbetalen nadat het op illegale wijze financieel bevoordeeld werd. 

Naast Real Madrid, FC Barcelona en Valencia hebben ook Hercules, Elche, Athletic Bilbao en Atletico Osasuna zich schuldig gemaakt aan het ontvangen van illegale staatssteun. Hercules moet 6,1 miljoen euro terugbetalen, Elche is een bedrag van 3,7 miljoen euro verschuldigd.

Madrid, Barcelona, Bilbao en Osasuna hebben illegale staatssteun ontvangen door te weinig belasting te betalen. Twintig jaar lang droegen de clubs te weinig belasting af omdat ze beschouwd werden als non-profitorganisaties. Dit is echter niet juist volgens de Europese Commissie en dus moet de Spaanse belastingdienst deze voorvallen rechtzetten.

Lees ook: Europa' komt met uitspraak: financiële meevaller van vijf miljoen euro voor PSV

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie