Opvallende 'move' in Jupiler League toegelicht: 'Met De Graafschap dat gevoel wél'

Opvallende 'move' in Jupiler League toegelicht: 'Met De Graafschap dat gevoel wél'

04-07-2016 20:44
9

Luis Pedro heeft de opvallende stap van NAC Breda naar De Graafschap gemaakt. De 24-jarige verdediger tekende vorige week bij de Superboeren, waar hij denkt dat de kans op promotie naar de Eredivisie groter is dan in Breda.

"Ik kon ook bij NAC blijven, maar heb niet het gevoel dat ze met de huidige selectie voor het kampioenschap in de eerste divisie kunnen gaan. Met De Graafschap heb ik dat gevoel wél", vertelt Pedro tegenover De Gelderlander. Bij zijn nieuwe werkgever moet hij de nieuwe leider in de defensie worden aangezien zowel Ted van de Pavert als Robin Pröpper vertrokken zijn.

Pedro ziet daardoor een mooie uitdaging in het verschiet liggen in Doetinchem. "Ik ben snel en sterk en kan met veel ruimte in mijn rug spelen. Zeker in de eerste divisie is dat wel prettig. Ik heb al de nodige ervaring opgedaan en wil die graag overbrengen op mijn medespelers. Of ik een leider ben? Ik ben niet zo’n heel grote prater, maar durf wel wat te zeggen."

Toch leek het er lange tijd op dat Pedro's toekomst in het buitenland lag. Bij het Turkse Boluspor lag een contract klaar voor de mandekker, maar op het laatste moment voelde Pedro toch meer voor een langer verblijf in Nederland. "Maar toch had ik mijn twijfels", aldus Pedro over Boluspor. "Nee, niet vanwege de onrust in het land. Maar het communiceren en zo ging er toch anders dan in Nederland. Op een gegeven moment heb ik daarom besloten het niet te doen."