Update: Lestienne gepresenteerd bij 'club met veel ambitie': 'Mooi project'

Update: Lestienne gepresenteerd bij 'club met veel ambitie': 'Mooi project'

06-07-2016 17:05
8

Maxime Lestienne vervolgt zijn loopbaan bij Rubin Kazan. Althans, dat meldt PSV dinsdag. De Russische club én Al Arabi hebben nog niets naar buiten gebracht over de transfer.

Lestienne werd het afgelopen seizoen door PSV gehuurd van Al Arabi uit Qatar. Na een uitstekende start wierp een persoonlijk drama (hij verloor in korte tijd zowel zijn vader als moeder) hem ver terug. In de laatste fase van het seizoen maakte trainer Phillip Cocu nauwelijks nog gebruik van de Belg, over wie hij niet honderd procent tevreden was.

PSV besloot om die reden de optie tot koop niet te lichten, waarna Lestienne terugkeerde naar Al Arabi. Dat was van korte duur. Dinsdag heeft de aanvaller volgens PSV een transfer naar Rubin Kazan afgerond. Hij tekent voor vier seizoenen in Rusland. De 24-jarige Lestienne kwam eerder uit voor Excelsior Moeskroen en Club Brugge. In totaal kwam hij tot veertien Eredivisie-optredens voor PSV.

Update 6/7 17.05: Ook Rubin Kazan zelf heeft de komst van Maxime Lestienne inmiddels officeel gemaakt. "Rubin is een club met veel ambitie", aldus de Belgische aanvaller op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij de selectie. Het is spannend om deel uit te maken van dit mooie project."