Argentijnse ster stopt als Messi écht stopt: Vliegreizen slecht geregeld

Argentijnse ster stopt als Messi écht stopt: "Vliegreizen slecht geregeld"

06-07-2016 15:49
7

Mocht Lionel Messi daadwerkelijk bij zijn standpunt blijven en een punt zetten achter zijn interlandcarrière voor Argentinië, dan volgt Sergio Agüero en stopt hij eveneens met voetballen voor het Argentijnse elftal. Althans, dat beweert Agüero's vader Leonel del Castillo tegenover radiostation Paladar Rojo.

"Als Messi daadwerkelijk stopt, zal Agüero ook volgen en niet meer voor Argentinië uitkomen. Dit om ruimte voor nieuwe spelers te maken", vertelt de vader van Agüero in een uitgebreid interview met de radiozender. Del Castillo vertelt bovendien dat de vele kritieken op het Argentijnse elftal Agüero niet in de koude kleren zijn gaan zitten. "De kritiek doet hem veel pijn. Vele spelers van het nationale elftal spelen in Europa en hebben er een heel seizoen op zitten."

"En na een lang en slopend seizoen geven ze ook nog en groot deel van hun vakantie op om te kunnen spelen op de Copa America. Bovendien worden de spelers niet betaald door de Argentijnse bond", aldus de kritische Del Castillo, die weinig goeds te zeggen heeft over de voetbalbond van Argentinië. "De vliegreizen tijdens het toernooi waren slecht geregeld door de bond. De spelers moesten soms wel drie tot vier uur wachten op het vliegveld en vaak vlogen ze op onlogische tijstippen", aldus de kritische vader van Agüero.