Update: 'Weggestuurde Ajacied maakt indruk en verdient contract in Eindhoven'

Update: 'Weggestuurde Ajacied maakt indruk en verdient contract in Eindhoven'

14-07-2016 13:22
4

Daoud Bousbiba hoopt deze zomer een contract te verdienen bij FC Eindhoven. De 21-jarige aanvaller wil graag weer aan de slag in het betaald voetbal. Afgelopen november werd zijn contract bij Ajax ontbonden. 

In Amsterdam kampte Bousbiba met het nodige blessureleed. "Er was ook een hoop gedoe in de organisatie bij Ajax. Ik werd gelabeld als Wim Jonk-speler, dus dan weet je het wel", vertelt hij donderdag aan het Eindhovens Dagblad. 

"Toen kon ik naar TEC en daar heb ik wel even over moeten nadenken. De Topklasse, wat moet ik daar nou? Maar ik heb daar weer doelpunten gemaakt en veel assists geleverd. Het heeft me goed gedaan, dat afgelopen halfjaar."

Nu hoopt hij dus op een verbintenis bij Eindhoven, dat getraind wordt door Ricardo Moniz. "Ik heb een klik met deze trainer, dat is belangrijk voor me. Zijn oefenstof spreekt me aan, net als de manier van coachen. En het kunstgras in het stadion ligt me wel."

Update 14/7 13.22: Bousbiba gaat definitief aan de slag in de Jupiler League. Diverse media melden donderdagmiddag dat de middenvelder voor twee jaar tekent bij Eindhoven. Tijdens zijn proefperiode heeft hij voldoende indruk gemaakt op de technische staf van de Brabantse club.