Teleurgesteld na Arsenal-jaar: 'We dachten dat we goed genoeg waren'

Teleurgesteld na Arsenal-jaar: 'We dachten dat we goed genoeg waren'

07-07-2016 23:13
2

Het eerste seizoen van Petr Cech in dienst van Arsenal is hem niet zo goed bevallen als hij had gehoopt. De Tsjech maakte in 2015 de overstap van Chelsea naar The Gunners, maar een gebrek aan prijzen maakte het tot een teleurstellend seizoen. 

"We waren teleurgesteld na het afgelopen seizoen", begint Cech tegenover Sky Sports. "We dachten dat we goed genoeg waren om mee te strijden om de titel, we dachten dat we tot de laatste wedstrijd mee konden doen in de titelrace. Helaas voor ons deed Leicester City het opvallend goed, het was voor hen ook een historische prestatie. We werden tweede, dat is voor Arsenal de beste prestatie sinds een lange tijd. Er waren veel positieve dingen afgelopen seizoen, maar natuurlijk willen we ons verbeteren."

Arsenal won wel de FA Community Shield, de Super Cup van Engeland. "Daarmee begonnen we goed, maar natuurlijk willen we wat zilverwerk aan de prijzenkast toevoegen. Daar zullen we ook zeker voor werken." De eerste speeldag van het nieuwe seizoen betekent voor Arsenal een duel met Liverpool. "Het is geweldig, een echte test in de eerste wedstrijd van het seizoen. Je trapt het seizoen ook op de juiste manier af. Liverpool wil voor de titel vechten, dat willen wij ook."