Ongelukkige basisklant snijdt per direct banden door met Roda JC

Ongelukkige basisklant snijdt per direct banden door met Roda JC

08-07-2016 14:02
12

Roda JC neemt noodgedwongen afscheid van Ugur Inceman. De Turkse middenvelder, die pas een halfjaar in Kerkrade speelde, ziet een langer verlijf niet zitten.

Roda meldt dat Inceman 'in een open gesprek' heeft laten weten de club per direct te verlaten. De middenvelder voelt zich niet lekker in Nederland. 'Hij heeft enorm veel moeite om weer te wennen aan de cultuur en de omgeving waar hij nu woont en werkzaam is. Hij keert daarom terug naar Turkije, waar hij de afgelopen dertien jaar woonachtig was', licht de club vrijdagmiddag toe.

"Hoewel wij het enorm jammer vinden, respecteren we de keuze van Ugur", reageert technisch directeur Ton Caanen. "Het afgelopen seizoen heeft hij absoluut zijn meerwaarde aangetoond en we waren dan ook graag samen met hem het nieuwe seizoen ingegaan. Hoe dan ook danken wij Ugur voor zijn enorme inzet voor onze club en zijn rol die hij het afgelopen seizoen heeft gespeeld bij het gestelde doel: handhaven in de Eredivisie."

Inceman streek in de winterstop neer bij Roda, waar hij uitgroeide tot een vaste basisklant. In zeventien officiële wedstrijd was hij een keer trefzeker. Inceman is een geboren en getogen Duitser, maar verkaste in 2004 naar Turkije, waar hij voor onder meer Besiktas speelde.