'Bayern München weet geflopte international te slijten aan Juventus'

'Bayern München weet geflopte international te slijten aan Juventus'

10-07-2016 09:13
4

Volgens het doorgaans goed ingevoerde La Gazzetta dello Sport is er een deal tussen Bayern München en Juventus in de maak. De kampioen van Italië gaat Mehdi Benatia op huurbasis inlijven. 

Aanstaande dinsdag of woensdag wordt de overstap van de 29-jarige Marokkaan wereldkundig gemaakt, voorspelt de roze sportkrant. Benatia heeft twee seizoenen in Beieren achter de rug. Onder Pep Guardiola ontwikkelde de centrale verdediger zich nimmer tot een vaste basisklant. Bovendien kampte hij met diverse blessures. Blijkbaar heeft de nieuwe Bayern-trainer Carlo Ancelotti nu zijn fiat gegeven aan een vertrek van de oud-speler van AS Roma. 

La Gazzetta meldt dat Juventus Benatia in eerste instantie huurt van Der Rekordmeister. Dat kost de Italiaanse grootmacht drie miljoen euro. Mocht Juve de stopper definitief willen inlijven, dan moet er achttien miljoen worden overgemaakt naar Zuid-Duitsland. 

Mogelijk heeft de komst van Benatia naar Turijn te maken met de ontwikkelingen rond Leonardo Bonucci. De Italiaans international wordt door Engelse media gelinkt aan een megatransfer naar de Premier League. Chelsea en Manchester City willen de centrale verdediger hebben.