'Arsenal en Dortmund spitsen oren na besluit Barça over aankoop van 40 miljoen'

10 juli 2016 om 12:52

FC Barcelona heeft Arda Turan in de etalage gezet. Een jaar nadat de Catalanen de Turkse middenvelder overnamen van Atlético Madrid, mag hij weer vertrekken uit Camp Nou.

Barça nam de aanvoerder van de Turkse nationale ploeg over voor veertig miljoen euro. Geïnteresseerde clubs hoeven dit bedrag niet op te hoesten. Volgens Marça is de kampioen van Spanje ook bereid om Arda voor tweederde van hun eerder betaalde transfersom te laten gaan. Dat komt neer op zo’n 26 miljoen euro.

Arda, die het afgelopen seizoen geen vaste waarde werd, wil zelf voor zijn kans gaan bij de Blaugranas. Met Ivan Rakitic, Andres Iniesta en Sergio Busquets is de concurrentie moordend, daarbij keert Denis Suarez ook terug. Enkele directeuren van Barcelona menen dat deze zomer het ideale moment is om hem te verkopen.

Voor Arsenal, Borussia Dortmund en Fenerbahçe is dit goed nieuws. De drie clubs zouden al bij Barcelona hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden van een transfer. Barcelona kocht Arda een jaar geleden, maar hij mocht door het transferverbod van de Spanjaarden pas vanaf januari in actie komen.