Update: Real Madrid-middenvelder heeft hartkwaal en moet per direct stoppen

Update: Real Madrid-middenvelder heeft hartkwaal en moet per direct stoppen

10-07-2016 17:32
6

Voor Lucas Silva dreigt het einde van zijn carrière, in plaats van een transfer naar Sporting Portugal. Bij de medische testen in Portugal kwam een hartprobleem aan het licht.

Dat meldt O Jogo zondag. De 23-jarige Lucas Silva, eigendom van Real Madrid, zou volgens de laatste berichten een punt moeten zetten achter zijn spelersloopbaan vanwege de ontdekte hartkwaal. Het is evenwel wachten op bevestiging. In principe zou Silva een seizoen op huurbasis naar Sporting Lissabon trekken. Die deal lijkt hierdoor dan ook in het water te vallen.

Real haalde de talentvolle middenvelder in in januari 2015 op bij het Braziliaanse Cruzeiro voor een bedrag van dertien miljoen euro. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Olympique Marseille, maar dat was niet bepaald een succes. RSC Anderlecht wilde in januari een oplossing bieden, maar de speler weigerde. Nadien werd hij van de Europese lijst van Marseille geschrapt.

Update 17.32: Een drama voor Silva: de 23-jarige middenvelder heeft zondagmiddag op Instagram bevestigd dat hij inderdaad met een hartkwaal kampt en daardoor per direct moet stoppen met het spelen van profvoetbal. 'I fought the good fight, I finished my career, I have kept the faith', schrijft hij. Real Madrid heeft het nieuws nog niet bevestigd.