Kuyt geen fan van belangrijke weken: 'Ben blij als het achter de rug is'

Kuyt geen fan van belangrijke weken: 'Ben blij als het achter de rug is'

Gepubliceerd: zondag 10 juli 2016 om 14:48zo 10-07-2016 om 14:48

Feyenoord speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Rijnsburgse Boys (1-5 winst). Dirk Kuyt was voor even weer dichtbij zijn ouderlijk huis. Rijnsburg ligt namelijk in de achtertuin van Kuyts geboorteplaats Katwijk. De aanvaller moet binnenkort echter ook op trainingskamp en heeft daar weinig zin in.

"Hemelsbreed is het misschien 800 meter, dan ben ik thuis", vertelde Kuyt na afloop van het gewonnen duel aan RTV Rijnmond. "Ik ben bekend in de Bollenstreek, ook bij een club als Rijnsburgse Boys. Ik ken hier heel veel mensen en heb hier altijd gespeeld. De helft van mijn familie komt uit Rijnsburg. Ook mijn moeder is een Rijnsburgse."

De selectie van Feyenoord vertrekt maandag voor een trainingskamp naar Oostenrijk. Kuyt is er geen fan van. "Die kampen zijn nodig. Om sterker te worden, om als groep naar elkaar toe te groeien, om de details te bespreken. Het is fijn dat deze groep al een jaar met elkaar gewerkt heeft. Die weken zijn altijd belangrijk, maar ik ben blij als het achter de rug is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws