Opmerkelijke en fraaie actie van Franse selectie bij winst van EK: 345.000 euro

Opmerkelijke en fraaie actie van Franse selectie bij winst van EK: 345.000 euro

10-07-2016 15:44
7

Frankrijk strijdt zondagavond met Portugal om de Europese titel. De 23 selectiespelers van het gastland zullen er vanzelfsprekend op gebrand zijn om het Franse volk de ultieme triomf te schenken. Maar de Franse selectie vergeet ook de collega's die net buiten de boot vielen niet.

Voor aanvang van het EK legde de Féderation Française de Football (FFF), de Franse voetbalbond, een premie van 300.000 euro per speler vast bij toernooiwinst. In unaniem overleg hebben 23 voetballers uit de Franse selectie nu besloten een deel van dat geld af te staan aan de jongens die zich tevreden moesten stellen met een plekje op de reservelijst, meldt Footmercato.

In totaal mogen zeven spelers bij EK-winst een mooie bonus verwachten: Alphonse Aréola, Hatem Ben Arfa, Lassana Diarra, Kevin Gameiro, Alexandre Lacazette, Adrien Rabiot en Djibril Sidibé. Elk lid van de Franse spelersgroep zal vijf procent afstaan van zijn premie. Dat levert in totaliteit een bedrag op van 345.000 euro, wat neerkomt op een kleine 50.000 euro voor elke reserve.