'Hiddink is topfavoriet en gaat óók WK van 2018 meemaken als bondscoach'

'Hiddink is topfavoriet en gaat óók WK van 2018 meemaken als bondscoach'

10-07-2016 20:58
6

Het was de afgelopen dagen even stil rond Guus Hiddink, maar zondag duikt hij toch weer op in de Engelse kranten. De 69-jarige Achterhoeker is in beeld als bondscoach van Engeland.

Hiddink wordt door The Daily Mail 'one of the stronger contenders' genoemd voor het bondscoachschap in Engeland. Dan Ashworth, technisch directeur van de Engelse voetbalbond (FA) zou een sterke voorkeur hebben voor een buitenlandse roerganger en mede daardoor zijn uitgekomen bij Hiddink.

Wedden

Meer odds

De Nederlander zou wel oren hebben naar de vrijgekomen functie, ondanks dat hij herhaaldelijk heeft laten weten dat de interim-baan bij Chelsea zijn laatste was. Engeland is op zoek naar een nieuwe bondscoach na het EK-debacle van The Three Lions in de achtste finale tegen IJsland.

Naast Hiddink zijn ook Jürgen Klinsmann en Sam Allardyce in beeld. De FA heeft een sterke voorkeur voor een ervaren man, die in elk geval tot en met het WK van 2018 aanblijft. Het is de bedoeling dat er vóór de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks (4 september tegen Slowakije) een nieuw gezicht voor de groep staat.