'Koeman schakelt na mislopen Pellè snel door en wil handelen met Ajax'

'Koeman schakelt na mislopen Pellè snel door en wil handelen met Ajax'

11-07-2016 07:54
12

Everton gaat een poging wagen bij Arek Milik, zo meldt Liverpool Echo. De regionale krant weet dat de kersverse manager Ronald Koeman er niet in is geslaagd om Graziano Pellè te overtuigen en stelt dat de Nederlander nu doorschakelt.

Pellè verkast waarschijnlijk van Southampton naar China, terwijl Koeman hem graag wilde meenemen naar Everton. Ajax-spits Milik, die met Polen nog actief was op het voorbije EK in Frankrijk, geldt nu als belangrijk alternatief voor The Toffees. Veel hangt echter af van Romelu Lukaku, die mogelijk een toptransfer kan maken. Het is nog onduidelijk waar zijn toekomst ligt.

Everton heeft stiekem hoop dat de 23-jarige spits blijft. Het is niet bekend of Koeman ook voor Milik gaat als de Belgische topschutter besluit om níet te verkassen. De Ajacied wordt in ieder geval scherp in de gaten gehouden, maar Ajax verkoopt Milik alleen als er een aantrekkelijke aanbieding voorbijkomt. Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij Ajax, werd zelf ook in verband gebracht met een overstap naar Everton.