'Droevige' Guardado heeft PSV-knop nog niet omgezet: 'Ik moet gehoorzamen'

'Droevige' Guardado heeft PSV-knop nog niet omgezet: 'Ik moet gehoorzamen'

12-07-2016 21:14
14

Andrés Guardado heeft zich dinsdagavond bij de selectie van PSV gevoegd. Op het trainingskamp in het Zwitserse Verbier trainde de Mexicaan voor de eerste keer mee, met gemengde gevoelens.

Guardado had zijn zinnen deze zomer gezet op de Olympische Spelen, maar die plannen werden gedwarsboomd door PSV. "Ik had heel veel zin om mee te doen aan de Olympische Spelen, maar uiteindelijk had ik niet het geluk dat ik daarvoor toestemming kreeg van PSV", zegt de belangrijke middenvelder tegen Voetbal International.

"Uiteindelijk moet ik gehoorzamen wat mij hier wordt verteld, maar tegelijkertijd ben ik droevig dat ik niet mee kon doen aan de Olympische Spelen", vervolgt Guardado, die zijn onvrede al liet optekenen in Zuid-Amerika.

Inmiddels probeert hij de knop om te zetten. Guardado is blij zijn PSV-collega's weer te zien. "Ik probeer altijd gelukkig te zijn en ik heb er naar uitgekeken om aan een nieuw seizoen te beginnen, om mijn collega's weer te zien. Bovendien, voetballen is nu eenmaal plezierig."