Guardado toch gepikeerd: 'PSV laat het niet toe dat ik die droom vervul'

Guardado toch gepikeerd: 'PSV laat het niet toe dat ik die droom vervul'

08-07-2016 09:17
30

Andres Guardado lijkt het behoorlijk jammer te vinden dat hij definitief niet actief zal zijn op de Olympische Spelen. De 29-jarige Mexicaan van PSV is buiten de selectie voor de ploeg gelaten.

Niet omdat Guardado zelf niet wil of de Mexicaanse bond hem niet goed genoeg vindt, maar omdat PSV hem niet laat gaan. De Eindhovenaren hebben een afspraak met Guardado gemaakt dat hij maximaal één toernooi per zomer speelt. De teleurstelling bij Guardado is er niet minder om. "Het was een droom van me, maar PSV laat het niet toe dat ik deze vervul", aldus de speler tegen ESPN.

Voor Guardado was de uitschakeling op de Copa America, vorige maand in de Verenigde Staten, ook al een zure appel. In de halve finale werd Mexico met 7-0 van het veld geveegd door Chili. "Het zal altijd in de geschiedenis van het Mexicaanse voetbal blijven, maar we kunnen er niets meer aan doen. We moeten die bladzijde omslaan en sterker terugkomen."

Als Guardado wél naar de Spelen zou zijn gegaan, zou PSV hem tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen hebben moeten missen.