Update: 'Newcastle verlangt 30 miljoen van Everton voor Wijnaldum'

Update: 'Newcastle verlangt 30 miljoen van Everton voor Wijnaldum'

Gepubliceerd: woensdag 13 juli 2016 om 18:13wo 13-07-2016 om 18:13

Ronald Koeman heeft Georginio Wijnaldum bovenaan zijn wensenlijstje gezet bij Everton. De Nederlandse manager probeerde de middenvelder vorig jaar al naar Southampton te halen, maar die koos toen voor Newcastle United.

Dat meldt boulevardkrant The Daily Mail. Nu The Magpies zijn gedegradeerd uit de Premier League, wil de 25-jarige Wijnaldum echter koste wat kost vertrekken. Newcastle betaalde vorig jaar zo'n twintig miljoen euro voor de Oranje-international, maar zou inmiddels meer dan 32 miljoen willen ontvangen. Wijnaldum heeft immers nog een vierjarig contract.

Die vraagprijs lijkt voor Everton, dat een transferpotje van 130 miljoen zou hebben, desondanks geen al te groot obstakel. Wijnaldum was in zijn eerste seizoen in Engeland goed voor elf doelpunten en vijf assists. Overigens werkte de middenvelder niet eerder samen met Koeman. Hij had Feyenoord in 2011 net verruild voor PSV, toen Koeman in De Kuip aan de slag ging.

Naast Everton zou ook Tottenham Hotspur in de race zijn voor Wijnaldum. De Londense club vindt de vraagprijs evenwel te gortig. Koeman lijkt zich daar niet door te laten afschrikken. Naar verwachting maken The Toffees nog deze week een 'move' voor de voormalig PSV'er.

Ook Witsel weer in beeld
Niet alleen Wijnaldum lijkt het middenveld van Everton deze zomer te moeten versterken. Ook Axel Witsel is weer in beeld op Goodison Park, nadat de Belg een transfer naar Napoli in het water zag vallen, melden althans Russische media. Witsel wil vertrekken bij Zenit Sint-Petersburg en werd al eerder gelinkt aan de club van Koeman.

Update 18.13 uur: Ook Sky Sports meldt dat Georginio Wijnaldum hoog op het wensenlijstje van Everton staat. De tv-zender weet dat Newcastle United zo'n dertig miljoen euro verlangt voor Oranje-international.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws