Twente haalt 'kleine' aanvaller in huis: 'Mertens en Hazard zijn dat ook'

Twente haalt 'kleine' aanvaller in huis: 'Mertens en Hazard zijn dat ook'

13-07-2016 17:58
21

Met het aantrekken van Dylan Seys heeft FC Twente niet de grootste voetballer aangetrokken. De van Club Brugge gehuurde Dylan Seys is slechts 1,69 meter lang. De Belg vergelijkt zich daarom ook graag met zijn landgenoten Dries Mertens en Eden Hazard.

"Dries Mertens en Eden Hazard zijn ook klein. Het kan ook een voordeel zijn", zegt Seys in TC/Tubantia. "Ik zie mezelf als een snelle aanvaller die met de bal aan de voet zijn mannetje kan uitspelen, assists kan geven en af en toe scoort."

Twente heeft met Seys een multifunctionele aanvaller in huis. "Ik ben linksbenig maar kan voorin op alle posities spelen. Ja, ook in de spits. Ik wil me hier verder ontwikkelen, keihard werken en speeltijd afdwingen", zegt de Club Brugge-huurling.

Seys doorliep de jeugdopleiding van Club Brugge, maar brak nooit door. Daarom liet hij zich hiervoor verhuren aan FC Hapoel Akko uit Israël. "Een serieuze stap, ik wilde speelminuten maken en matchritme opdoen", vertelt de Belg. "Ik voelde dat ik bij de beloften van Brugge geen ervaring meer kon opdoen. Ik wilde zo graag een stap maken. Een nieuw land met andere leefgewoontes en spelen voor publiek. Ik heb er geen spijt van, het was spelen op hoog niveau."