Veel wisselend en effectief PSV in oefenduel sterker dan Saint-Etienne

13-07-2016 21:20
29

PSV heeft woensdagavond op Zwitserse bodem het oefenduel met Saint-Etienne met 2-1 gewonnen. De ploeg van Phillip Cocu ging effectief met de kansen om en boekte zodoende een degelijke oefenzege.

Met jongelingen als Damian van Bruggen, Ramon Lundqvist en Menno Koch in de basis begon PSV aan het oefenduel met Saint-Etienne. Nadat de Fransen via Florentin Pogba gevaarlijk waren en PSV dichtbij een doelpunt was via Florian Jozefzoon, was het Luciano Narsingh die de openingstreffer op zijn naam zette. Hij schoof een slecht weggewerkte voorzet in de linkeronderhoek. PSV kon echter maar tien minuten genieten van de voorsprong: Bryan Dabo tikte de bal uit de kluts tegen het net.

In de rust voerde Cocu vier wissels door. Onder meer Luuk de Jong kwam in het veld en dat wierp meteen zijn vruchten af. De spits kopte na een halfuur spelen uit een corner de 2-1 op het scorebord. In de slotfase werd het nog even hectisch nadat Alexander Soderlund de lat raakte en Remko Pasveer een bal uit de onderhoek haalde. Desalniettemin wist PSV de 2-1 overwinning over de streep te trekken.

PSV verblijft tot en met dinsdag in Zwitserland. Zaterdag wordt er een oefenwedstrijd afgewerkt tegen FC Sion (aanvang 19.00 uur). Maandag wordt het trainingskamp afgesloten met een wedstrijd tegen Sporting Portugal. Dat duel begint om 20.30 uur.