Update: AZ heeft beet en maakt officieel melding van opvolger Janssen

Update: AZ heeft beet en maakt officieel melding van opvolger Janssen

15-07-2016 17:28
37

Fred Friday, de beoogde nieuwe spits van AZ, is er persoonlijk al helemaal uit met de nummer vier van de Eredivisie. De zaakwaarnemer van de Nigeriaanse aanvaller laat dat donderdag weten aan Voetbal International. 

AZ heeft de 21-jarige Friday op het oog als opvolger van Vincent Janssen. Momenteel staat de Afrikaan nog onder contract bij het Noorse Lillestrøm. Het wachten is op een akkoord tussen beide clubs. "We moeten even afwachten wanneer Lillestrøm en AZ elkaar vinden in de afkoopsom voor Fred", aldus Atta Aneke. "Mijn gevoel zegt dat dat maximaal een paar dagen zal duren."

Eerder deze week zat Friday om de tafel met de leiding van de formatie uit Alkmaar. "Qua salaris en persoonlijke wensen zijn we er al uit met AZ. Fred heeft zijn keuze al gemaakt. Hij is dinsdag hartelijk ontvangen bij de club en heeft daar een heel goed gevoel aan overgehouden. Het stadion, de trainingsfaciliteiten, de stad en de mensen op de club hebben een prima indruk op hem gemaakt", besluit Aneke. 

Update: Lillestrøm laat donderdagmiddag via de officiële kanalen weten dat Friday onderweg is naar Alkmaar. De Noorse club schrijft dat een bod op de Nigeriaan is geaccepteerd en dat Friday nu medisch gekeurd zal worden in Alkmaar. AZ laat nog niets weten over een definitief akkoord. Friday kost volgens VI ongeveer anderhalf miljoen euro. 

Update: AZ heeft de komst van Fred Friday bevestigd. De aanvaller heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij de Nederlandse subtopper. "Met Fred halen we een jonge, talentvolle spits in huis”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts op de clubsite. “Een type dat zowel met zijn rug als met zijn gezicht naar het doel toe kan spelen. Hij is fysiek enorm sterk en heeft een goede techniek. Met Fred zijn we goed op weg om het plaatje van de selectie compleet te krijgen. Iets dat ook wel nodig is, want over twee weken moeten we er al staan in de Europa League."