Nederlander maakt grote indruk bij United: 'Echt, zijn versnelling is fantastisch'

Nederlander maakt grote indruk bij United: 'Echt, zijn versnelling is fantastisch'

15-07-2016 10:40
21

Timothy Fosu-Mensah maakt grote indruk bij Manchester United. Volgens veldtrainer Paul McGuinness van de Engelse recordkampioen heeft het Nederlandse talent de 'wow factor' en kan hij zijn snelle opkomst komend seizoen een vervolg geven.

De technische staf van United is onder de indruk geraakt van Fosu-Mensah, die Ajax in de zomer van 2014 verruilde voor The Red Devils. "Timothy heeft zich in zijn tweede jaar hier echt aangepast. Zijn snelheid en versnelling hebben de 'wow factor'", aldus McGuinness tegen Sky Sports. "Echt waar, zijn versnelling is fantastisch. Dat helpt hem uit de problemen te blijven en er kort op te zitten."

"De supporters hebben al kunnen zien dat hij op momenten ineens voorbij tegenstanders raast", vervolgt McGuinness. "Het verrast tegenstanders zowel in de verdediging als op het middenveld, omdat het zijn grote kracht is om in de openliggende ruimte te duiken." Fosu-Mensah maakte eind vorig seizoen onder Louis van Gaal zijn Premier League-debuut voor Manchester United.

De verdediger annex middenvelder werd in mei zelfs al opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind haalde hem bij de selectie voor de oefenduels met Ierland, Polen en Oostenrijk, maar Fosu-Mensah moest door een liesblessure verstek laten gaan.