EK-ganger popelt: 'Het is, net als Feyenoord, een echte volksclub'

EK-ganger popelt: 'Het is, net als Feyenoord, een echte volksclub'

15-07-2016 20:12

Feyenoord-huurling Jari Schuurman baalt enorm. Na de goede start op het EK met Oranje onder 19 ging de ploeg van bondscoach Aron Winter vrijdag in blessuretijd met 1-2 onderuit tegen Engeland.

Oranje had het EK eerder deze week met een 3-1 zege op de leeftijdsgenoten van Kroatië juist een goed begin gegeven. "Ik denk dat we zeker niet minder waren dan de Engelsen", zegt Schuurman op de website van Wasserman, zijn management. "We kregen zelfs een paar goede kansen op een beter resultaat, maar ja, dit hoort ook bij het voetbal. We waren met een punt ook best tevreden geweest, maar deze nederlaag is wel heel zuur."

Na het EK in Duitsland sluit Schuurman aan bij Willem II, de club waaraan broodheer Feyenoord hem dit seizoen verhuurt. "Ik heb er ontzettend veel zin in om straks weer bij Willem II aan de slag te gaan, want de eerste periode bij de club heb ik het goed naar mijn zin gehad. Willem II leeft enorm onder de supporters en het is, net als Feyenoord, een echte volksclub. Maar nu zijn dat soort zaken even van minder belang. Ik focus me nog helemaal op het EK."

Lees ook: Oranje-19 verliest tweede groepsduel in slotfase door voormalige Vitesse-huurling