Gewilde Schalke-aanwinst: 'Als kleine jongen wilde ik altijd op Huntelaar lijken'

Gewilde Schalke-aanwinst: 'Als kleine jongen wilde ik altijd op Huntelaar lijken'

15-07-2016 20:48
1

Meerdere clubs hadden interesse in het negentienjarige talent Breel Embolo, maar de Zwitserse spits koos voor Schalke 04. Daar gaat hij samenspelen met een van zijn idolen: Klaas-Jan Huntelaar.

"Ik ben benaderd door een paar clubs", zegt Embolo op het digitale thuis van Schalke. "Daarvan was ik op de hoogte, maar het was belangrijk om een goede keuze te maken. Ik ben ervan overtuigd dat ik dat heb gedaan."

Een transfer naar de Bundesliga was altijd de bedoeling van de Zwitser. "De competitie is erg populair in Zwitserland", zegt hij. "Ik heb veel Bundesliga-wedstrijden bekeken. Met Schalke hebben we een goed team met een paar grote persoonlijkheden. Als kleine jongen wilde ik altijd op Klaas-Jan Huntelaar lijken."

Huntelaar is niet het enige voorbeeld voor Embolo. "Ik ben ook fan van Eric Maxim Choupo-Moting, omdat hij net als ik een Kameroeneese achtergrond heeft." Embolo kwam deze transferperiode over van FC Basel. De spits was met Zwiterland actief op het EK in Frankrijk, waar hij vier keer in actie kwam.