Gewilde smaakmaker van Serie A maakt miljoenentransfer naar Sevilla

Gewilde smaakmaker van Serie A maakt miljoenentransfer naar Sevilla

16-07-2016 15:59

Het transferspel rondom Franco Vazquez is uit. Sevilla heeft de strijd om de tot Italiaan genaturaliseerde Argentijn gewonnen. De 27-jarige Vazquez gaat bij de winnaar een vijfjarig contract ondertekenen. Naar verluidt betaalt Sevilla zo'n twintig miljoen euro aan Palermo.

Sevilla maakt via de officiële kanalen bekend dat de Spanjaarden wachten op de definitieve handtekening. Dat is een kwestie van tijd. Sevilla verwacht dat het contract begin volgende week wordt ondertekend door Vazquez. De aanwinst heeft van Palermo alvast toestemming gekregen om zich aan te sluiten bij de Andalusiërs.

Met het aantrekken van Vazquez heeft Sevilla een grote slag geslagen op de transfermarkt. Verscheidene grote clubs zaten achter de aanvaller, die eveneens op het middenveld uit de voeten kan, aan. Tottenham Hotspur werd aan hem gelinkt, net als een behoorlijk aantal Italiaanse clubs zoals Napoli, Juventus, AS Roma, AC Milan, Fiorentina.

Vazquez behoorde niet tot de EK-ploeg van Italië. Wel speelde hij vorig jaar twee keer mee in een oefenwedstrijd van de Italianen.