Petrovic heeft 06-nummer van absolute wereldster: Was de beste aller tijden

Petrovic heeft 06-nummer van absolute wereldster: "Was de beste aller tijden"

Gepubliceerd: zaterdag 16 juli 2016 om 18:30za 16-07-2016 om 18:30

Zeljko Petrovic heeft bijzondere herinneringen aan Diego Maradona. De kersverse ADO Den Haag-trainer en de Argentijnse voetballegende speelden in de jaren negentig kort samen bij Sevilla. ADO-directeur Matijs Manders grapte onlangs dat Petrovic 'zo even Maradona kan bellen'

"Haha, nou ik heb wel zijn nummer, maar dat verandert nogal eens", lacht de oefenmeester in een interview met het Algemeen Dagblad. Maradona tekende in 1992 bij Sevilla, waar Petrovic toen al even speelde. "We hoorden op een gegeven moment dat Maradona zou komen. Heb ik onmiddellijk mijn shirtje met rugnummer tien ingeleverd. Ik wilde het moment voor zijn dat hij het zou opeisen."

"Twee jaar geleden kwamen we elkaar weer tegen in de Verenigde Arabische Emiraten. Zat hij bij Al-Wasl, ik bij Al-Shaab. Vertelde hij dat verhaal aan een journalist. Vond-ie nog steeds prachtig."

"Natuurlijk heeft Maradona verkeerde dingen gedaan, maar vergeet niet dat hij ook miljoenen heeft geschonken aan goede doelen", stelt Petrovic. "Hij was de beste aller tijden. Bij hem was elke wedstrijd een verhaal. Hij is de enige die over zichzelf in de derde persoon enkelvoud mag praten, vind ik."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws