PSV wint op Zwitserse bodem door goals van De Jong en Jozefzoon

16-07-2016 18:48
43

PSV heeft zijn vierde oefenwedstrijd van deze voorbereiding winnend afgesloten. Op Zwitserse bodem werd FC Sion zaterdag met 2-1 verslagen. Luuk de Jong en Florian Jozefzoon maakten de Eindhovense doelpunten.

Trainer Phillip Cocu stuurde tegen Sion, de nummer vijf van de Zwitserse hoogste klasse afgelopen seizoen, voornamelijk reserves het veld in. Aanwinst Daniel Schwaab en aanvoerder De Jong verschenen wel aan de aftrap. Laatstgenoemde brak in de 37e minuut de ban. De spits schoof binnen na goed voorbereidend werk van Adam Maher, die sowieso een verdienstelijke eerste helft speelde.

De middenvelder, die op weg naar de uitgang lijkt, hield PSV in de tiende minuut op de been door een bal van de lijn te halen. Na dat hachelijke moment nam de Nederlandse kampioen de touwtjes in handen. Na een goede actie van Maher raakte Nikolai Laursen de lat en zelf schoot Maher even later een metertje over. PSV leek met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken, maar op slag van rust kwam Sion uit een hoekschop langszij.

Lang konden de Zwitsers niet genieten van die voorsprong. Invallers Jorrit Hendrix en Jozefzoon stelden in de 53e minuut orde op zaken. Eerstgenoemde stuurde de rappe aanvaller weg en die faalde niet oog in oog met de doelman van Sion. De Eindhovenaren kwamen daarna niet echt meer in de problemen. Davy Pröpper was met een kopbal op de lat zelfs nog dicht bij een derde PSV-treffer.