Oud-speler van Vitesse en Utrecht: 'Was die dolle stier die alleen enkels raakte'

Oud-speler van Vitesse en Utrecht: 'Was die dolle stier die alleen enkels raakte'

17-07-2016 09:50
5

Stijn Vreven probeert in België een trainerscarrière van de grond te krijgen, maar zijn grootste successen als speler vierde hij in de Eredivisie. De voormalige rechtsback baalt van het beeld dat van hem bestaat, zegt hij in Zwart en Geel, een supportersblad van Vitesse.

Vreven stond te boek als een stevige verdediger, die vaak het randje opzocht. Een imago dat volgens hem onterecht is. "Mijn imago heeft me nimmer geboeid. Misschien had ik er verstandig aan gedaan mijn pr beter te verzorgen. Zo had ik bijvoorbeeld meer techniek in huis dan iedereen dacht. Als ik nu op de training van Beveren een strakke bal geef, zie je ze denken: Stijn was toch die dolle stier die nooit ballen, maar alleen enkels raak schopte?"

Als trainer hoopt Vreven, die momenteel aan het roer staat bij Waasland-Beveren, nog verder te komen dan als speler. "Zelf wist ik als speler al: ik word coach. Ik dacht als speler veel na over tactiek. De media echter maakten een wat domkoppige, eendimensionale mentaliteitman van me. Sterker: ik voelde me altijd al meer een trainer dan een speler. Als speler ben je maar een van de velen. Als coach heb je echt invloed."

Vreven sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert naar Nederland. Momenteel stopt hij echter veel tijd in Waasland-Beveren. "Ik ben vijftien uur per dag op de club. Of ik ooit trainer word van Vitesse of Utrecht? Het lijkt me mooi om in Nederland te werken. We zullen zien."