Will Grigg is écht on fire: plek in UEFA-top 25 van beste spelers in Europa

Will Grigg is écht on fire: plek in UEFA-top 25 van beste spelers in Europa

18-07-2016 12:40
14

Will Grigg is door de UEFA opgenomen in de top 25 van beste spelers van Europa van het jaar. De spits van Noord-Ierland deelt die plek gek genoeg met spelers als Paul Pogba, Giorgio Chiellini en Hugo Lloris.

Grigg behoort niet tot de tien genomineerden in de lijst, samengesteld door journalisten uit de 55 aan de UEFA aangesloten landen. De journalisten konden vijf favorieten aanwijzen waarvan de eerste vijf punten kreeg en de vijfde één. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Lionel Messi.

Hoewel Grigg dus de top 25 haalde en daarmee net zoveel punten pakte als bijvoorbeeld Pogba, maakt de cultheld van het onweerstaanbare liedje 'Will Grigg's on Fire' geen kans meer op de prijs. Alleen de top tien is genomineerd en wordt op 5 augustus teruggebracht tot een top drie. De tien genomineerden zijn Gareth Bale, Gianluigi Buffon, Antoine Griezmann, Toni Kroos, Lionel Messi, Thomas Müller, Manuel Neuer, Pepe, Cristiano Ronaldo en Luis Suárez. Op 25 augustus wordt de speler van het jaar in Europa aangewezen.