Brands wil na KNVB-besluit doorpakken: Allemaal op echt gras voetballen

Brands wil na KNVB-besluit doorpakken: "Allemaal op echt gras voetballen"

Gepubliceerd: dinsdag 19 juli 2016 om 08:33di 19-07-2016 om 08:33

Het besluit om alle velden in de Eredivisie vanaf komend seizoen even groot te maken komt mede uit de hoge hoed van technisch manager van PSV Marcel Brands. De KNVB en het technisch platform, waar Brands lid van is, kwamen overeen dat alle velden vanaf nu 105 meter lang en 68 meter breed moeten zijn.

"Volgens mij is voetbal de enige sport waar je de ene keer op een groter veld moet spelen dan de andere keer", zegt Brands in het Algemeen Dagblad. "En eigenlijk waren alle eredivisieclubs het ook eens met ons voorstel om tot uniforme veldafmetingen te komen. Je moet er niet van afhankelijk zijn of een club voordeel denkt te kunnen behalen bij het verkleinen of vergroten van een veld." Alleen Excelsior kan niet aan de eisen voldoen en krijgt mogelijk dispensatie.

Binnenkort gaat ook het eventueel afschaffen van kunstgras besproken worden binnen het technisch platform. "Als het aan mij ligt, gaan we allemaal op echt gras voetballen", zegt Brands. "Maar er zijn ook argumenten om kunstgras neer te leggen. Daar kunnen we niet overheen walsen. Maar als we internationaal niet verder weg willen zakken, is het volgens mij wel noodzaak om overal voor gras te kiezen. Er zou in elk geval onderzocht kunnen worden wat de mogelijkheden en de hobbels op dat pad zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws