Emotioneel oefenduel voor pechvogel van PEC: Mijn stad, ik ben er trots op

Emotioneel oefenduel voor pechvogel van PEC: "Mijn stad, ik ben er trots op"

20-07-2016 08:50
5

PEC Zwolle neemt het woensdagavond in Griekenland op tegen Panathinaikos. Het oefenduel is extra speciaal voor Thanasis Karagounis, Griekse spits van de club. Hij is na jarenlang blessureleed eindelijk weer fit. 

Tweemaal scheurde Karagounis een kruisband in zijn rechterknie. Vorige week speelde hij 45 minuten mee tijdens AA Gent. De aanvaller scoorde met een fraaie volley. "Ik raakte 'm geweldig. Een heerlijk moment dat voelde als een bevrijding. Ik wist: Kara is terug. Met zulke blessures ben je als mens geneigd jezelf in de put te praten. Ik ook, maar mijn familie en vrienden waren er niet om mij te helpen. Zij wonen vrijwel allemaal in Athene", vertelt hij aan dagblad de Stentor. 

Deze week pakte hij met zijn club het vliegtuig naar Griekenland. Ron Jans bombardeerde hem direct tot gids en tolk. "Dit is mijn stad, ik ben er trots op. Ik ga het team donderdag al het moois van Athene laten zien. Ik heb echt zin in de wedstrijd van vanavond. (...) Mijn hele familie zit op de tribune, net als veel van mijn vrienden."

"Vijftig man heeft er al een kaartje gekocht omdat ik in Athene kom spelen. Prachtig toch? Al is het allermooiste dat ik er gewoon bij kan zijn. Ik heb diep in de put gezeten, maar kom sterker terug dan ooit. De Zwolle supporters krijgen komend seizoen de echte Kara pas te zien", besluit hij. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie