Heracles-aanvaller terug op oude nest: 'De teleurstelling was er niet minder om'

Heracles-aanvaller terug op oude nest: 'De teleurstelling was er niet minder om'

20-07-2016 09:51

Daryl van Mieghem moest in 2013 nog vertrekken bij Heracles Almelo, maar deze zomer is hij aan zijn tweede periode in het Polman Stadion begonnen. De 26-jarige linksbuiten, die overkwam van Excelsior, voelt veel vertrouwen.

"Dat de club me afgelopen winter wilde halen, geeft daar blijk van", laat Van Mieghem weten aan TC/Tubantia. "Het was dat Excelsior niet wilde meewerken, anders was ik dus al eerder teruggekeerd in Almelo. Maar als een club waar je eerder hebt gespeeld, je terug wil, zegt dat ook wel wat. Hoe vaak komt dat nou voor?''

"Toen ik in 2013 vertrok, was dat begrijpelijk", vervolgt Van Mieghem, die twee jaar eerder was overgekomen van de Amsterdamse topklasser AFC. "De stap van AFC naar Heracles was toen erg groot. Maar de teleurstelling was er niet minder om. Het eerste jaar heb ik toen nog wel m'n wedstrijdjes meegepikt, maar het tweede seizoen zette zich dat niet door."

Via Telstar en Excelsior vond de vleugelaanvaller alsnog de weg naar boven. Met Heracles speelt hij komend seizoen zelfs in Europa. Of Van Mieghem tegen het Portugese FC Arouca in de basis begint, is afwachten. "Voorlopig is het nog stuivertje wisselen in de oefenwedstrijden. Op de flanken is niemand z'n plek nog zeker."