De Zeeuw: Ik wilde er eigenlijk alleen spelen om in New York te wonen

De Zeeuw: "Ik wilde er eigenlijk alleen spelen om in New York te wonen"

22-07-2016 08:00
13

Demy de Zeeuw is volop bezig met zijn eigen kledingmerk BALR. De middenvelder is clubloos en dat komt misschien wel door zijn werk naast het voetbalveld. Toch lonkte er nog een mooie kans in New York.

"Sommige geïnteresseerde clubs hebben afgelopen seizoen wel aangegeven dat ik al te veel met andere zaken bezig was buiten het voetbal. Dat klopte ook deels. Maar als je bij NAC mijn statistieken zag... Ik was toen al volop bezig met mijn eigen bedrijven, maar creëerde dat half jaar de meeste kansen van alle spelers in de Eredivisie. Alsnog werd geen club in Nederland concreet", stelt De Zeeuw in gesprek met VICE.

Via LinkedIn plaatste hij een oproep voor een nieuwe club. "Ik had wel graag naar Amerika gewild. Daar ben ik nog op proef geweest bij New York Cosmos, maar toen ik daar aankwam, had Raul de club net zijn ja-woord gegeven. New York Cosmos had daarna niet meer genoeg geld om mij ook te contracteren. Het was ook heel amateuristisch daar." Zo was het eten slecht, de kleedkamer oud en zat er geen sportschool.

"Ik wilde er eigenlijk alleen spelen om in New York te wonen. Ik kon ook naar Columbus Crew, maar Columbus vond ik geen leuke stad. (…) Ik ben nu voor 99% gestopt", stelt de speler, die niet 'definitief' wil stoppen. "Je weet nooit hoe het gaat. Lassana Diarra speelde anderhalf jaar niet en ging opeens naar Olympique Marseille. In India heb je nu ook een competitie waar je voor superveel geld vier maanden kan voetballen."

Lees ook: De Zeeuw begrijpt Van der Vaart niet