Update: NEC helpt transfergerucht direct om zeep: Gaan we niets mee doen

Update: NEC helpt transfergerucht direct om zeep: "Gaan we niets mee doen"

23-07-2016 12:43
11

NEC Nijmegen heeft de pijlen opnieuw gericht op Eiji Kawashima, zo melden diverse Japanse media. De 33-jarige Japanse doelman was eerder ook al in beeld bij de Nijmegenaren.

De international was in december bijna de nieuwe keeper van NEC geworden, maar trok toen naar Dundee United. Na de afzegging van Kawashima werd Brad Jones in december transfervrij opgepikt. Nu is de Japanner opnieuw een kandidaat bij NEC, dat een nieuwe doelman zoekt, omdat het nu in de persoon van Joshua Smits één volwaardige doelman heeft voor het eerste.

Kawashima stond in zestien duels onder de lat bij Dundee, maar is na zijn korte verblijf aldaar transfervrij. In het verleden stond de goalie tussen de palen bij de Belgische clubs Lierse SK en Standard Luik. De 72-voudig international moet bij NEC het gat opvullen dat Jones samen met IJslands international Halldorsson achterliet. Hij vertrok naar het Deense Randers FC, Jones naar Feyenoord.

Update 12.43: NEC is níet in de markt voor Kawashima. Dat laat technich manager Danny Hoekman weten aan Voetbal International. "Hij is wel aangeboden bij ons, maar daar gaan we niets mee doen", luidt zijn stellige reactie op het gerucht rond de Japanse goalie.