Update: Kassa in Groningen: Wat ik begreep, is dat een transfer aanstaande is

Update: Kassa in Groningen: "Wat ik begreep, is dat een transfer aanstaande is"

23-07-2016 21:16
11

Valencia, VfL Wolfsburg, Hamburger SV - tal van clubs hengelen naar de handtekening van VfB Stuttgart-aanvaller Filip Kostic. FC Groningen houdt de situatie rond de speler nauwlettend in de gaten. Als Kostic verkocht wordt, ontvangt de eredivisionist namelijk een aanzienlijk bedrag. 

Toen Groningen de linksbuiten twee jaar geleden verkocht aan Stuttgart, bedong het een doorverkooppercentage van liefst vijftien procent. Wolfsburg en HSV zouden bereid zijn om ongeveer veertien miljoen euro af te tikken voor de dribbelaar. Groningen ontvangt dan ongeveer 900.000 euro. "Dat zou natuurlijk heel welkom voor ons zijn, maar we rekenen ons nog niet rijk", aldus algemeen directeur Hans Nijland in gesprek met FOX Sports. 

Vooralsnog werkt het gedegradeerde Stuttgart niet mee aan een vertrek van Kostic- tot onbegrip van de international. Ook in 2014 verliep zijn transfer naar Duitsland niet soepel, weet Nijland nog. "Ik vond het ergens ook nog wel leuk. Filip kwam elke ochtend bij mij op kantoor om aan te geven dat hij toch echt graag naar Stuttgart wilde."

"Uiteindelijk was hij ook niet te houden voor ons. Een geweldige gozer, die thuishoort op het hoogste niveau. Die transfer gaat er echt wel komen." Zaterdag liet Kostic aan het Duitse BILD weten dat hij per se naar Hamburg wil verkassen. 

Update 21.16: De zaakwaarnemer van Kostic heeft aan Nijland laten weten dat een transfer van zijn cliënt in de maak is. "Als Kostic verkocht wordt, dan is dat voor ons financieel interessant. Toevallig had ik vanochtend z'n zaakwaarnemer aan de lijn. Wat ik begreep, is dat een transfer aanstaande is", vertelt de Groningen-directeur zaterdagavond aan RTV Noord. Alles wijst erop dat HSV de nieuwe werkgever wordt van de vleugelaanvaller. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie