Naam Van Gaal blijft rondzingen bij voetbalbond: 'Hij vindt het een mooi team'

Naam Van Gaal blijft rondzingen bij voetbalbond: 'Hij vindt het een mooi team'

25-07-2016 20:47
12

Cees Wijburg, een goede vriend van Louis van Gaal, vindt de werkwijze van de Belgische voetbalbond behoorlijk amateuristisch. Hij begrijpt niet waarom de bond een vacature online plaatst. Op verzoek van ALL Sports Radio probeert hij in te schatten in welke mate de 65-jarige trainer open staat voor de Rode Duivels.

Wijburg vindt het vreemd dat iedereen zomaar kan en moet solliciteren. "Het is alleszins niet de manier waarop ik het zou aanpakken. Bij dit soort jobs moet je niet met vacatures werken. Ik ga volgende week bij De Keersmaecker (voorzitter van de Belgische voetbalbond, red.) langs om mijn visie toe te lichten", klinkt het. 

De voorbije dagen verschenen her en der berichten dat Van Gaal dolgraag aan de slag zou gaan als Belgisch bondscoach, maar Wijburg nuanceert. "Het is wel zo dat, als een verzoek hem bereikt, hij dat nauwgezet zal onderzoeken en bekijken. Maar ik kan niet bevestigen dat hij het effectief wil."

"Het gaat te ver om expliciet te roepen dat hij belangstelling heeft voor het Belgische nationale elftal", vervolgt Wijburg. "Al kan ik wel zeggen dat hij het een mooi team vindt. Voor zover ik het kan beoordelen, zou hij ook geen clubelftal meer gaan trainen, maar enkel een land."