Van der Gaag en keeperstrainer in de clinch bij Excelsior: Bijzonder

Van der Gaag en keeperstrainer in de clinch bij Excelsior: "Bijzonder"

dinsdag 26 juli 2016 om 14:06

Het is onrustig op Woudestein. Dinsdag werd keeperstrainer Rob van Dijk plotseling vervangen door Ronald Graafland en Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior, legt uit waarom.

Van Dijk schitterde de afgelopen weken al door afwezigheid in Kralingen. De reden: hij kon vanaf het eerste moment niet door één deur met trainer Mitchell van der Gaag. "Een verschil van inzicht", aldus De Haan. "Die conclusie kwam al heel snel, best bijzonder, maar dan moet je naar oplossingen zoeken."

De oplossing is het vertrek van Van Dijk en de komst van Graafland. Dat Van Dijk en Van der Gaag, die sinds deze zomer aan het roer staat op Woudestein, niet klikten, had De Haan niet verwacht. "Daar heb ik me ook over verbaasd, Van der Gaag ook. Maar eigenlijk is er niet zo heel veel aan de gang geweest."

"Het was, nogmaals, een verschil van inzicht. Als de één zegt, 'ik wil het zo', en de ander zegt, 'ik wil het zo', en ieder blijft bij zijn standpunt, krijg je een verschil van inzicht. Hij heeft hier vier jaar gewerkt, jammer dat het zo moet eindigen", besluit De Haan.

Lees meer over:EredivisieExcelsior

Plaats een reactie

Aal +12607
dinsdag 26 juli 2016 om 14:14
Ik zeg het al een aantal weken en dan wordt t weggewuifd.
Excelsior rommelt van binnenuit en hebben een matige en kleine selectie.
Deze ploeg speelt gewoon voor plek 15 /m 18 (waarin ik 17 of 18 waarschijnlijker acht dan 15 of 16)
Vind ik leuk
dinsdag 26 juli 2016 om 14:17
Ik heb echt geen idee wat daar speelt maar het is best bijzonder te noemen dat als je ergens al 4 jaar werkt, kennelijk naar alle tevredenheid, je ineens aan de kant wordt gezet vanwege een verschil van inzicht.
Lekker begin voor die nieuwe trainer al wil dat niet zeggen dat het zijn schuld is maar toch.
Vind ik leuk
Nick Kools +11589
dinsdag 26 juli 2016 om 14:22
Is Ferry de Haan tegenwoordig ook al keeperstrainer.
Ik vond t al niet eens echt een goede voetballer :)
Vind ik leuk
Sargon +458
dinsdag 26 juli 2016 om 16:20
Zou het aan vd Gaag liggen? Valt me wel,tegen van de Haan dat hij dit niet beter kan managen.
Vind ik leuk
donderdag 28 juli 2016 om 10:52
Jammer dat het zo rommelt in Kralingen. Kijk Graafland is een jongen van de club, dus heeft Van Dijk zijn knopen geteld. Zo werkt dat blijkbaar en moet je na vier jaar het veld ruimen. Niet zo geheimzinnig doen. Overigens is Graafland afgelopen seizoen al veelvuldig gesignaleerd op het jeugdcomplex Woudestein. Hij volgde daar voor zover ik goed geinformeerd ben een trainerscursus. De contacten zijn dus altijd warm gebleven.

Het echte probleem van Excelsior zit overigens bij diezelfde jeugdopleiding. Anders hadden Ferry en co de gaten in de selectie prima kunnen dichten met eigen jeugdspelers. Al zal het hoofd JO, Marco van Lochem, dit natuurlijk glashard ontkennen. Logisch, want die zit al 15 jaar op zijn post en die zal het allemaal wel weer beter weten.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Van der Gaag en keeperstrainer in de clinch bij Excelsior: "Bijzonder"