'Ajax en Feyenoord zijn er vroeg bij en strijden om veertienjarig toptalent'

'Ajax en Feyenoord zijn er vroeg bij en strijden om veertienjarig toptalent'

Gepubliceerd: donderdag 28 juli 2016 om 20:42do 28-07-2016 om 20:42

Ajax en Feyenoord zijn er vroeg bij in de jacht op nieuw talent voor de jeugdopleiding. Frederik Norrestrand, slechts veertien jaar oud, staat in de belangstelling van de twee Eredivisie-clubs.

Dat meldt het Deense D'Bold donderdag. Norrestrand speelde in de jeugdopleiding van Brondby, dat binnenkort al afscheid lijkt te kunnen gaan nemen. Ajax en Feyenoord willen het toptalent naar verluidt graag hebben, terwijl ook het Engelse Manchester City en Sunderland in de race zijn.

"Ik kan bevestigen dat er belangstelling is van buitenlandse clubs. Maar er zijn nog geen handtekeningen of iets dergelijks gezet", stelt Troels Bach, sportief directeur van Brondby, in gesprek met D'Bold.

Ook de speler zelf reageert. "Natuurlijk ben ik blij met de belangstelling. Het maakt me trots. Maar ik focus me nu op Brondby. Ik droom ervan om hier door te breken", aldus Norrestrand, die jeugdinternational is bij Denemarken onder 16.

Ajax en Feyenoord zouden Norrestrand hebben uitgenodigd voor een stage. Een contract zit er nog niet in voor de jonge Deen, omdat spelers officieel vanaf hun zestiende mogen wordt vastgelegd. Wel is het toegestaan voor de eredivisionisten én Manchester City en Sunderland hem op te nemen in de jeugdopleiding.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws